Ik spreekt beter Hollands als hem.

De meest voorkomende fout in het gebruik van de Nederlandse taal is de veelvoudig misplaatse ‘als’ waar eigenlijk een ‘dan’ hoort. Ik stoor me er vrij vaak aan. Ik krom mij tenen voor de buis, ik krom mijn tenen op straat voor het huis. Het is zelfs zo erg, dat bij foutief gebruik, ik een oordeel over je vorm. Een slecht oordeel.

Te beginnen bij je IQ. Daar gaat tot wel 15 punten van af. Daarmee zal ik resulterend je opleidingsniveau lager indelen. En is mijn algemeen beeld van je, dat je een boer bent. Niet de agrarische ondernemer, maar de holbewoner betekenis van het woord. Je hebt waarschijnlijk niets van de wereld meegekregen. En je bent te eigenwijs om een eigen fout te herkennen en te verbeteren. Over je politieke denkbeelden kom ik niet verder dan een lekkere volkse anti-elite stemmer. In het dagelijks leven neem je iedere bocht te kort, met vele botsingen tot gevolg, en daardoor zit het leven je gewoon niet mee. Waar je waarschijnlijk wel weer goed in bent, dat is iedere bi-culturele Nederlander verrot schelden. En maar zeiken dat niemand hier Nederlands meer spreekt. Vier de ironie!

Doe mij, en vooral ook jezelf een lol: onderwijs jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *